Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, candidatul alianței PSD-PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, a vorbit despre alegerile locale, dar și despre importanța promovării Timișoarei la nivel internațional.
Potrivit președintelui PSD Timiș, este nevoie de o viziune total diferită față de cea actuală, pentru ca destinațiile din România să fie mai atractive pentru turiștii străini.
Din punctul ăsta de vedere, cred că Timișoara ar trebui să fie Capitală Europeană a Culturii în fiecare an. Adică evenimente de anvergură nu trebuie să fie doar într-un an, după care cinci ani să nu facem nimic. An de an să continui cu astfel de evenimente care îți aduc și turiști, și investitori în ani de zile. Știți că noi aveam niște curse aeriene, care s-au anulat, una câte una, pentru că degeaba deschid o rută, nu știu, cu Amsterdam, mâine – că lucrăm și la asta, încercăm -, degeaba ai cursa dacă n-ai oameni care să vină și să mergi și tu încolo. Dacă nu e cerere, se închide. Adică s-au închis curse, destinații după destinații, pentru că n-au existat oameni care să vină”, a spus Simonis în cadrul podcastului moderat de Codin Maticiuc și Anghel Damian.
Politicianul consideră că este nevoie de o ofertă cât mai interesantă pentru ca turiștii străini să aleagă să viziteze România.
Oamenii nu vin să vadă muzee în România, oameni buni, că au unde să meargă în alte părți, la muzee unde există exponate serioase. Adică nu-i principala atracție a României. Te duci în Italia să vezi muzee. Sau ce să vii să faci? Mergi la mare? Există mări la fel de frumoase, mai frumoase decât a noastră. Ce să faci în Timișoara? Te plimbi prin centru, e frumos orașul, are o arhitectură deosebită, dar dacă n-ai evenimente la care să participi, care să atragă, știți că e harta aia evenimentelor în Europa și oamenii vin după ele. Dacă n-ai o politică de marketing, dacă n-ai un PR bun, nu-ți aduci nici români în Timișoara, nici străini în Timișoara.
De aia e nevoie de colaborare între președinte și primari. E nevoie de colaborare între decidenții locali și Guvern. Și e nevoie de idei și oameni care știu să le implementeze. Și mai ales să înțelegem că etapa, epoca oamenilor politici care le știau pe toate s-a încheiat. Nu mai iei decizii pe baza a ceea ce crezi tu. Ai studii, ai specialiști, ai oameni care se pricep la fiecare domeniu în parte, îi asculți pe ei și după iei decizia. Nu le știi tu pe toate”, a mai spus Alfred Simonis.
Vă recomandăm să citiți și:
Alfred Simonis explică lipsa de investiții din TIMIȘ: „Principala vină este a factorului local”